standard-title Кухні Скуштуйте страви всіх народів і національностей в своєму місті. Знайдіть те,
що Вам дійсно по-душі. У Вас є можливість ознайомитися з особливостями
кожної зі світових кухонь і вирішити, яку із страв спробувати наступного разу,
адже насправді варіантів дуже багато.

Кухні

Скуштуйте страви всіх народів і національностей в своєму місті. Знайдіть те,
що Вам дійсно по-душі. У Вас є можливість ознайомитися з особливостями
кожної зі світових кухонь і вирішити, яку із страв спробувати наступного разу,
адже насправді варіантів дуже багато.

В австрійській кухні сплелися воєдино кулінарні традиції Угорщини, Богемії, Баварії та Італії. Запозичені з інших країн страви і технології приготування інтегрувалися і адаптувалися до місцевих традицій. Австрійська кухня відома для всього світу перш за все випічкою і солодощами. Всесвітню популярність отримав віденський шніцель.

Страви авторської кухні, як і твори художника, повинні відрізнятися від усіх існуючих на ринку. Якщо це по-справжньому авторська кухня, кожне блюдо повинне бути унікальним, таким, якого більше ніде не можна спробувати.

Американська кухня – це різноманітні стилі приготування їжі в США. Розпочавшись з традицій англійської кухні XVII-XVIII століть, що змішалися з деякими кулінарними традиціями американських індіанців (страви з кукурудзи і батата, кленового сиропа і т. Д.), Вона значно змінювалася протягом останніх трьох століть, ставши синтезом кулінарних традицій всього світу, що поєднує кухні різних іммігрантських культур. Американськими стравами стали німецькі «біфштекси по-гамбурзьки» і сосиски, італійські піца і паста, страви китайської кухні. Сучасне американське харчування характеризується вкрай широким поширенням напівфабрикатів, ресторанів швидкого обслуговування (фастфудів) і ресторанів різних національних кухонь, що також ускладнює характеризацію американської кухні.

 

За британською кухнею утвердилася репутація не дуже витонченою, але приділяє увагу якості інгредієнтів, які зазвичай місцевого виробництва. Соуси і приправи традиційної британської кулінарії також порівняно прості і їх використовують щоб підкреслити природний смак їжі, а не змінити його.

Грузинська кухня – національна кухня грузинського народу. Багато з грузинських страв, такі як курча тютюну, харчо, хачапурі, широко відомі в світі і стали фактично інтернаціональними. В ідеології складання страв грузинська кухня спирається на контраст пряного і гострого. Широко використовуються овочі, як в якості самостійного блюда, так і в якості доповнення до м’ясних страв. У Грузії, як і в багатьох країнах світу є регіональні кухні. Існують відмінності між традиційними кухнями західної і східної Грузії.

В рецепти домашньої кухні входять найрізноманітніші страви всіх національних кухонь світу – від найпростіших до кулінарних шедеврів. Домашня кухня принципово не відрізняється від традиційної і класичної кулінарії. Різниця лише в тому, що вдома готують їжу простіше, смачніше і правильніше, як правило, замінюючи складні та рідкісні інгредієнти більш простими і доступними, як у «вуличній» кухні. Перед подачею на стіл страви зазвичай не прикрашаються вишукуваннями, як це прийнято в ресторанній кухні. Величезна кількість кулінарних рецептів домашнього приготування мають кондитерські вироби. Нерідко в дорогих ресторанах фірмові страви мають приставку «по-домашньому» і готуються у домашній печі «на дровах» (зазвичай кебаби, шашлики), а не газовій або мікрохвильовій.

Європейські кухні помітно різняться в залежності від країни, регіону – умов життя, культурних традицій і уподобань в їжі – проте їх об’єднує «європейське», материкове походження. Незважаючи на відмінності, загальним для європейської кухні є велика кількість м’ясних і овочевих страв, а також вторинна роль різних приправ і соусів при готуванні (через характерне бажання зберегти істинний смак компонентів), велика кількість виробів із застосуванням пшеничного борошна. До того ж нерідко перед вживанням тої чи іншої страви вживається «аперитив» – якісні спиртні напої сприяють посиленню апетиту і поліпшенню травлення. Широке застосування в європейській кухні знаходять яйцям – в смаженому, вареному вигляді, у вигляді одного з інгредієнтів борошняних страв, і навіть у вигляді основи для деяких напоїв.

Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах Сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями, серед яких одне з перших місць займає суміш спецій каррі. В основі індійської кухні також присутній рис, який разом з коржем і спеціями утворює страву тхали. Перші страви представлені, зокрема, супом дхал з бобових. Яскравим індійським десертом є ваттілаппам.

У XX столітті ірландська кухня почала відчувати конкуренцію через широке поширення італійської, індійської, китайської кухонь. З ірландської кухні сплеск популярності припав на Ірландське рагу (тушкована баранина з морквою і цибулею), Коддл (сосиски і бекон, тушковані з картоплею і цибулею), Ірландський сніданок, боксті.

Італійська кухня – традиційна кухня Італії, поширена і популярна у всьому світі, завдяки таким стравам, як піца і спагетті. Вона дуже різноманітна і регіональні, в кожному регіоні є свої традиційні страви. В основі італійської кухні лежать історично склалися багатовікові традиції з культурними впливами римлян, греків, лангобардів, арабів, і інших народів, коли-небудь населяли Італію або які мали вплив на формування її культури.

Кавказська кухня – сукупність страв народів Кавказу, зібрана з національних кухонь: вірменської, грузинської, азербайджанської, абхазької, аварською, лезгинської, кабардинской, осетинської, черкеської, вайнахської (кухня чеченців і інгушів).

Мексиканська кухня – кухня, що представляє собою синтез ацтекських і іспанських кулінарних традицій. Самі іспанські традиції формувалися на рубежі класичної Європи і мавританського Сходу (мексиканський буріто нагадує шаурму). Основу складають тортильи (Tortillas) (кукурудзяний лаваш) з приправами, серед яких перше місце займає перець чилі ( «візитна картка» мексиканської кухні) і сальса. З тортилій виготовляють різні рулетики: буріто (м’ясний пиріг), Енчілада (великий политий сирним соусом конверт з м’якого коржа, всередині – курка, м’ясо, квасоля), і чімічангі (обсмажені в киплячій олії трубочки з сиром, м’ясом курки або яловичини і помідорами) . На них також випікають яєчню уевос.

Спочатку молекулярна кухня була науковим експериментом двох фізиків закоханих в кулінарію, в дев’яностих роках вони організували першу конференцію з дослідження рецептів і надання наукових висновків по відношенню до звичних процесів приготування їжі. Так були зроблені перші кроки в розвитку розуміння того що насправді ми їмо і як це можна поліпшити. Ні хто до кінця XX століття не задавався питанням обгрунтування кулінарних рецептів, все закінчувалося залізним аргументом в кулінарії – “смачно”. Бум наукової кулінарії почався після того самого симпозіуму, на якому були представлені перші наукові обґрунтування багатьом класичним рецептам, і запропоновані засоби по їх покращенню з наукової точки зору. Цікавий факт: саме на цій конференції були присутні два найбільш визнаних на сьогоднішній день кухаря молекулярної кухні – Ферран Адріа і Хестон Блюменталь. Саме їх заслуга в появі перших рецептів молекулярної кухні.

Німецька кухня – кухня народів Німеччини, варіюється від регіону до регіону. Особливо популярна в Німеччині свинина. Середній німець споживає в рік 84 кг м’яса. Німеччина славиться величезною кількістю сортів ковбас. Вважається, що в Німеччині виробляється більше 1500 різних видів ковбас. Овочі вживаються в складі густих супів-пюре або у відварному вигляді як гарнір. При цьому найбільшого поширення в Німеччині отримали морква, шпинат, горох, боби і різні сорти капусти, крім цього в німецькій кухні часто використовуються різні сорти салату, помідори і огірки. Підсмажену цибулю часто подається до столу в багатьох м’ясних стравах. Квашена капуста вважається національним блюдом Німеччини.

Паназійська кухня – це змішання кулінарних традицій ряду країн південно-східної Азії: Кореї, Японії, В’єтнаму, Китаю, Філіппін, Індії, Малайзії, Таїланду, Сінгапуру. Різноманітність страв здатне вразити самого вибагливого гурмана. У паназиатской кухні представлені і витребеньки з морепродуктів, і м’ясні страви з прянощами і фруктами, і страви з локшини, присмачені смачними соусами. Відвідувачі тематичних ресторанів і кафе з задоволенням занурюються в світ дивовижних смаків. Наприклад, вітчизняні ресторатори балують цінителів паназиатской кухні бобової вермішеллю фунчоза (її ще називають «скляної»). з креветками в пряному фруктовому соусі. Різноманітні салати вражають оригінальним поєднанням інгредієнтів і неймовірними, вишуканими смаками.

Східна кухня – це узагальнене поняття, яке поєднує в собі кухню азіатську, арабську, кавказьку і навіть кухню Балканського півострова. Особливість, яка об’єднує їх, полягає в частому використанні для приготування страв таких продуктів, як баранина і рис, а також спецій. Останні роблять східну кухню дійсно унікальною! Ще одна вельми значна особливість східної кухні – це відсутність «рідких» супів. Тут вони, як правило, більше нагадують густу підливу. Завдяки цьому перші страви виходять досить калорійними і ситними. Другі ж страви дуже різноманітні, але найпопулярніше, яке першим приходить на розум є плов!

Українська кухня – традиційна кухня українського народу. Неможливо залишитися байдужим до картопляним котлеток, ніжно має назву картопляники. А встояти перед налисниками – це кулінарний подвиг, який, якщо задуматися, зовсім не обов’язковий. Навіщо відмовляти собі в задоволенні поласувати найтоншими млинцями з начинкою? Повірте, кожна страва української кухні заслуговує добрих відгуків! А як може бути інакше? Щедре сонце країни і добрі звичаї місцевих кулінарів зробили свою справу! На чолі українського столу, звичайно ж, сало! Виявляється, це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. У ньому містяться вітаміни А, D, Е, каротин і незамінні жирні кислоти, серед яких арахідонової, що бере участь в обміні холестерину.

Французька кухня – традиційна кухня Франції. Умовно її можна поділити на дві основні гілки – регіональну народну і вишукану аристократичну. До регіональної кухні відносяться страви, які протягом століть готували жителі різних історичних областей країни. Аристократична французька кухня сформувалася при дворі Бурбонів, коли Париж став законодавцем світової моди. Її неповторні страви відрізнялися різноманітністю і вишуканістю.

Японська кухня – національна кухня японців. Відрізняється перевагою натуральних, мінімально оброблених продуктів, широким застосуванням морепродуктів, сезонністю, характерними стравами, специфічними правилами оформлення страв, сервіровкою, застільних етикетом. Страви японської кухні, як правило, є ключовою пам’яткою для туристів з інших країн.

КРАЩІ

Завантаження …
Я молодець
Я знайшов помилку