Топ-10 найдорожчих ресторанів світу
№10. Schloss Schauenstein, Фюрстенау, Швейцарія – середній чек 16 400 руб.
У 2003 році в невеликому місті Фюрстенау в Швейцарських Альпах шеф-кухар Андреас Каменада відкрив ресторан Schloss Schauenstein. Старовинний замок 12 століття зберігає місцеві та історичні традиції гірської Швейцарії.
Schloss Schauenstein – це невеликий зал, що вміщає всього 16 гостей в обід і 26 на вечерю – з цієї причини столи можуть бути заброньовані на кілька місяців вперед. У будівлі ресторану також розташовано 6 невеликих, але комфортних номерів, повністю облаштованих за всіма вимогами сучасних готелів.
Шеф-кухар ресторану Андреас Камінада майстерно створює серію з шести страв: від гусячої печінки з сиром з козиного молока і солодкої кукурудзи до печеної форелі під соусом з естрагоном, буряка і горохового пюре. Три зірки Мішлен говорять про відмінну кухню і рівень надання послуг в закладі. Середній чек – 16 400 руб.
№9. Michael Bras Toya, Японія – середній чек 17 500 руб.
На відстані 228 км від Саппоро на околиці острова Хоккайдо розташувався один з найдорожчих ресторанів світу – Michael Bras Toya. Відвідувачам ресторану відкривається вражаючий вид на вулканічне озеро Тоя.
Приголомшлива кухня, зазначена двома зірками Мішлен, поєднує японське майстерність і французькі рецепти. Любителі вин зможуть зробити вибір з 500 представлених сортів напою. Середній чек – 17 500 руб.
№8. Alain Ducasse, Лондон, Великобританія – середній чек 17 600 руб.
Alain Ducasse в готелі The Dorchester – затишний ресторан в центрі Лондона. Інтер’єр оформлений в теплих ніжно-зелених і приглушених жовтих тонах. У закладі три зірки Мішлен, кухнею керує шеф-кухар Жослін Ерлан.
Ресторан пропонує дегустаційне, сезонне, вегетаріанське, ланч-меню і величезну винну карту. Головні делікатеси ресторану: морський їжак, обсмажені молоді кальмари, бульйон з раків, філе палтуса. Вечеря з сезонного меню обійдеться в середньому близько 17 600 руб., Страви стандартного меню обійдуться дешевше – близько 11 700 руб.
№7. Hôtel de Ville, Швейцарія – середній чек 19 400 руб.
Подружня пара Бенуа і Бріжит Віоле створили прекрасний ресторан французької кухні, який отримав три мішленівські зірки. Одна з особливостей закладу – зміна страв, яка відбувається кожного сезону. В результаті в цей ресторан завжди хочеться повернутися.
Риба для цього закладу поставляється свіжої, прямо з Женевського озера, м’ясо і справжній швейцарський сир – безпосередньо з приміських ферм Фрібур. Ресторан пригощає такими стравами, як крес-салат з крабом, осетрова ікра та подана трьома різними способами фуа-гра. Вечеря з стравами від шеф-кухаря обійдеться в середньому в 19 400 руб., Страви з стандартного меню обійдуться дешевше.
№6. Ithaa Undersea restaurant, Мальдіви – середній чек 19 500 руб.
Підводний ресторан Ithaa Undersea restaurant знаходиться на 5-ти метровій глибині і являє собою приміщення 5х9 метрів. Тут розташовуються 7 затишних столиків на 14 гостей. Величезний панорамний купол з акрилового скла дозволяє відвідувачам ресторану милуватися підводним світом.
Ресторан входить в туристичний комплекс «Hilton Maldives Resort and Spa», один з найдорожчих на островах. Це означає, що незважаючи назовсім не бюджетні ціну за вхід в 7 300 руб. чергу на в ресторан вишикувалася на місяць вперед! Середній чек на двох – 39 000 руб. Меню ресторану включає в себе великий вибір рибних страв і молюсків.
Власники вирішили запропонувати послугу оренди підводного залу на ніч закоханим парам, які готові заплатити за оренду пристойну суму, і перетворити його в спальню.
№5. Aragawa, Токио, Японія – середній чек 22 500 руб.
У 2006 році Форбс оцінив Aragawa, як найдорожчий ресторан у світі. І до цього дня він все ще входить в п’ятірку кращих в світі. Розташований в підвалі офісної будівлі в діловому районі Сінбасі, він вміщує всього 22 людини. Особливе розташування цього ресторану і обмежене розміщення лише сприяє винятковості. Арагава відомий кращої яловичиною Кобе в світі.
Інші делікатеси включають смажений на деревному вугіллі Біфштекс Санда, або цілісний копчений лосось. Яловичина Санда – особливий вид м’яса, так як тварина повинна відповідати дуже певним критеріям. Для цієї страви вибирається тільки винятковий елітний худобу, а процес приготування включає десять окремих стадій! Чи не включаючи напої, меню комплексного обіду обійдеться приблизно в 22 500 руб. на людину, але цей особливий вечерю варто того.
№4. Maison Pic, Валенсія, Франція – середній чек 27 100 руб.
Ресторан існує з 1889 року і належить родині Пік, зараз ним керує Ганна-Софі Пік. Ресторан отримав зірку Мішлена в 1930 році. Меню ресторану рясніє блюдами традиційної французької кухні, при цьому меню постійно оновлюється. Середній чек – 27 100 руб.
№3. Masa, Нью-Йорк, США – середній чек 27 450 руб.
У ресторані шеф-кухаря Маса Такаяма обід на одного обійдеться в 27 450 рублів. Щоб радувати відвідувачів незвичайними стравами морський кухні, ресторан закуповує велику кількість свіжих продуктів з Японії.
У ресторані панують два основних принципи: простота і відчутний смак кожного інгредієнта. Страви тутешнього меню на перший погляд можуть здатися занадто простими, але відсутність всього зайвого є частиною витонченою філософії, що дозволяє гостям насолодитися природним смаком кожного продукту.
№2. Restaurant Le Meurice, Париж, Франція – середній чек 31 000 руб.
Ресторан французького шеф-кухаря Алена Дюкасса має 3 зірки Мішлен. Серед місцевих жителів і туристів ресторан вважається одним з найпрестижніших у всій країні.
Відвідавши Restaurant Le Meurice ви потрапляєте в класичне місце, що додає відчуття королівської розкоші середньовічної Франції. Накрохмалені скатертини, дорогі меблі з різьбленого червоного дерева, кришталь і столове срібло, все це закріплює вишукане меню від кращих кулінарів в світі.
За 31 000 руб. на людину ви спробуєте три спеціальних страви, якими можуть бути лобстер з ієрусалимськими артишоками або дика птиця з білими трюфелями, плюс сири на вибір і десерти.
№1. Kitcho, Кіото, Японія – середній чек 36 600 руб.
Ресторан Kyoto Kitcho, побудований в стилі традиційного чайного будиночка, знаходиться в Арасіяма, мальовничому старовинному районі Кіото, неподалік від бамбукового гаю, біля мосту Тогецукё.
Цей ресторан може похвалитися кухарський династією. Нинішній шеф-кухар, що володіє масою нагород, прийняв справи від свого діда. Відвідувачам пропонують вишукану кухню з урахуванням місцевих традицій і уподобань. За вечерю в ресторані Kitcho гості віддають від 36 600 руб.
Шеф-кухар в третьому поколінні Куніо Токуока пропонує елегантні серії страв, які демонструють сезонні і місцеві інгредієнти, якими гості можуть насолодитися в окремих кімнатах з татамі.
У 2017 році виповниться 87 років.
Я знайшов помилку
Я знайшов помилку